duurzame verpakkingen voedsel
Cookies op Trouw Trouw.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op Trouw.nl die aansluiten op uw interesses.
Kennisinstituut Duurzaam Verpakken.
Bij de Europese en Nederlandse ambities om een transitie naar een gesloten grondstoffenkringloop en een circulaire. Verpakkingen van nul tot nu 2017. Wist u dat amforen in de oudheid werden gebruikt als verpakking en dat de eerste papiermolens al in de 16e eeuw.
5 manieren om voedsel duurzaam te verpakken.
Met deze duurzame verpakkingsmethode zegt de producent zijn eigen afvalproductie te verminderen. Deel op LinkedIn Deel op Twitter. Hergebruik Afval Recycling Innovatie Voedsel Voeding Verpakkingen. Foto: Hoofdafbeelding: Public Domain, In-tekst afbeelding: S. Khan via Flickr, Creative Commons Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.
Onderwijs over voedsel DuurzaamDoor.
Revolutionary trends in food. In 2015 organiseerde het OnderwijsVernieuwingsProgramma Voedsel Consument in samenwerking met DuurzaamDoor de Inspiratiedag Food over Revolutionary trends in food. Onder andere docenten uit het groene onderwijs zochten samen naar inspiratie voor bijvoorbeeld eiwitbronnen en duurzame verpakkingen.
Komkommer in plastic: beter voor het milieu dan een naakte OneWorld.
Met onze onafhankelijke verhalen dragen we bij aan een eerlijke, duurzame wereld. We doen niet aan betaalmuren, maar goede journalistiek kost tijd en geld en daarom hebben we jouw steun nodig. Word vriend voor 4/maand Ik lees eerst het verhaal verder. Komkommer in plastic: beter voor het milieu dan een naakte. 08-07-2015 Leestijd: 3 minuten. Deel via e-mail. Je staat bij de groenteafdeling van de supermarkt en ineens doemt daar een Dagelijks Duurzaam Dilemma DDD op: pak ik de komkommer met of zonder plastic verpakking? Deze DDD lijkt eenvoudig: zonder plastic natuurlijk; verpakkingen zijn vervuilend en overbodig. Met een schoon geweten loop je naar de kassa. Toch is een naakte komkommer niet altijd groener dan eentje in een plastic velletje. De verpakking van veel voedsel heeft een functie, schrijft Milieu Centraal bij het verschijnen van recent onderzoek, namelijk het voorkomen van bederf en beschadiging van producten.
Bewust omgaan met voedsel en verpakkingen Moonen Packaging.
Moonen Packaging heeft de kennis, kunde en het netwerk in huis om uw een totaaloplossing op maat aan te bieden. We vroegen onze key-accountmanager Martijn Walters Retail/Foodservice wat hij persoonlijk merkt van de huidige ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, voedsel en verpakkingen: Mij valt op dat klanten en relaties de verantwoordelijkheid voelen om duurzaamheid concreet te maken.
Branchebarometer Food: duurzaam verpakken Rabobank.
Voedsel verpakken is een forse uitdaging. De vraag naar duurzame verpakkingen groeit snel, maar wat ís een duurzame verpakking? Een papieren zak kan een hogere milieu-impact hebben dan een plastic zak! Tactvolle communicatie is daarom belangrijk, vooral omdat verpakkingsmaterialen een forse kostenpost vormen voor producenten.
Blog Duurzame Verpakkingen Bio Futura.
duurzame verpakkingen duurzaam biologisch afbreekbare verpakkingen bioplastic milieuvriendelijke verpakkingen. Op zoek naar inspiratie? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Bio Futura en ontvang het laatste nieuws op het gebeied van duurzame disposables en verpakkingen. Abonneer u op onze nieuwsbrief.
Duurzame verpakkingen WUR.
Dankzij onze expertises en faciliteiten op het gebied van vers voedsel en houdbaarheid, biobased materialen, consumentengedrag en end-of-life-opties kunnen we opdrachtgevers adviseren over de daadwerkelijk meest duurzame verpakkingsoptie. Zodat we samen kunnen werken aan dé duurzame verpakkingen van de toekomst.
Duurzame verpakkingen Bio Futura Duurzame Verpakkingen Wegwerpservies Duurzame Verpakkingen Bio Futura.
Duurzame verpakkingen zijn niet alleen beter voor onze leefomgeving en voor ons milieu, maar zijn ook van hogere kwaliteit dan bijvoorbeeld het doorsnee wegwerpservies. Veel van het materiaal is ademend, sterk of zeer goed afsluitbaar. Onmisbare eigenschappen voor het verpakken van voedsel.

Contacteer ons

Op zoek naar duurzame verpakkingen voedsel?